Befektetői információk

Multinacionális autókölcsönző cég

Amerikában migrál a FreeSoft

A FreeSoft Rt., az egyesült államokbeli leányvállalata a FreeSoft International közreműködésével szerződést írt alá a világ egyik legnagyobb autókölcsönző csoportjának informatikai rendszerének modernizálására.

Budapest, 2005. augusztus 22. - A FreeSoft Rt. a mai napon bejelentette, hogy egyesült államokbeli leányvállalata közreműködésével modernizálja egy multinacionális autókölcsönző cég informatikai rendszerét. A FreeSoft az Oracle-lel közösen vesz részt a projektben, amelynek során adatbázismigrációra és az on-line gépkocsi-foglalást lehetővé tevő alkalmazás modernizációjára kerül sor. A projektre a FreeSoft International megalakulását követő három hónapon belül került sor. A leányvállalat amerikai piacra jutásában valamint a technológia fejlesztésében segítséget nyújtott a HTEC (www.htec.hu) által kapott támogatás.

"A FreeSoft 2005. májusában adott árajánlatot a kivitelezésre, amelynek alapját egyedülálló migrációs technológiánk képezi - mondta Keresztesi János, a FreeSoft vezérigazgatója. - Az ajánlatunk az ár, és az automatizált migrációs technológia által szavatolható minőség szempontja alapján került kiválasztásra. A technológia kifejlesztéséhez jelentős segítséget biztosított a HTEC (www.htec.hu) amerikai piacra jutási pályázatán elnyert támogatás."

"A migrációs témakör nagy jelentőséggel bír mind az ügyfelek mind a cégünk további üzletmenete szempontjából. Nagy megelégedésünkre szolgál a FreeSoft metodológiája, automatizált eszközei és legfőképpen a szolgáltatás minősége, melyet az ügyfeleinknek nyújtanak. Nagyon sikeres és eredményes közös projekteket hajtottunk végre korábban is a FreeSoft-tal mind itt mind Európában. Reméljük az ügyfelünk is sokat profitál üzletileg a mostani projekt révén" - mondta Ken Dickinson, az Oracle regionális alelnöke.

Az ügyfél a világ egyik legnagyobb autókölcsönző csoportja, mely a világ több mint 70 országában van jelen. Az Egyesült Államokban 800 vállalati és franchise tulajdonban levő kirendeltséggel rendelkeznek. Több mint 1500 nemzetközi kirendeltséggel, a világ valamennyi jelentősebb repülőterén jelen van, így például Ferihegyen is.

A modernizációs projekt 2005. júliusában indult és a referencia installáció telepítését, valamint a fejlesztői tesztidőszakot követően az első szakasz 2005. szeptemberében zárul, az on-line gépkocsi-foglaló rendszert pedig a felhasználói teszt után 2006. első negyedévében helyezik éles üzembe.

"Az alkalmazás átalakításának részeként cseréljük le az elavult, karakteres kezelőfelületről nehézkesen elérhető Vision adatbázist az Oracle? adatbázis kezelő rendszerére - mondta Vass Donát, Nemzetközi kereskedelmi igazgató. - Az ilyen, ún. legacy vállalati rendszerek alapvető problémája, hogy három rétegük, a kezelőfelület, az üzleti logika és az adatbázis-hozzáférés különválaszthatatlanul épül egymásba. Így, ha az igények változásával szükségessé válik továbbfejlesztésük, a funkcionalitás megvalósítása a monolitikus felépítés következtében szükségtelenül bonyolult és drága beavatkozáshoz vezet, amelyről a felhasználó esetleg kénytelen lemondani. A FreeSoft saját fejlesztésű, egyedi megközelítést képviselő migrációs megoldása, amely a J2EE architektúrára épül, egy egyszerű és megbízható, automatizálható transzformáció keretében ezt a három réteget különválasztja, és igény szerint fejleszthetővé, cserélhetővé teszi, miközben az eredeti funkcionalitás megtartását és az adatok sértetlenségét is biztosítja."

Az alkalmazásmigrációs megoldások iránt az Egyesült Államokban nagy kereslet nyilvánul meg, a FreeSoft pedig már rendelkezik referenciákkal ezen a fejlett piacon. Az Oracle alvállalkozójaként sikeres projektet valósított meg a világ egyik legnagyobb gyógyszergyára, a Sanofi-Aventis, valamint az Egyesült Államok egyik vezető áruházlánca, a Raley?s számára. A FreeSoft Certified Partner státuszban található az Oracle Partner Network-ön. Ezek a sikeres projektek igen jó alapot biztosíthatnak a FreeSoft számára a további amerikai terjeszkedésre.

Az Oracle Partner Network-ről

Az Oracle PartnerNetwork egy globális szervezet, mely 15000 céget tömörít magában, akik Oracle alapokon nyújtanak kimagasló szoftver megoldásokat. Az Oracle termékeinek, oktatatásnak, technikai szolgáltatásnak, marketing és értékesítési támogatásnak köszönhetően az Oracle Partner Network biztosítja partnereinek a szükséges erőforrásokat az üzleti sikerekhez. Így az Oracle partnerei piacvezető megoldásokat tudnak kínálni az ügyfeleiknek. Csak azok az ügyfelek kapják meg az Oracle Certified Partner minősítést akik kimagasló termék ismerettel, technológia szakértelemmel és üzleti elkötelezettséggel bírnak az Oracle felé.

A FreeSoft Rt-ről

A FreeSoft 1990-ben alapított jogelődje egyedi szoftveralkalmazások fejlesztését végezve az ezredfordulóra kisvállalatból a piac egyik vezető szereplőjévé nőtt. A cég 2003-ban FreeSoft Szoftverfejlesztő és Számítástechnikai Szolgáltató Rt. néven részvénytársasággá alakult, 2004-ben pedig középméretű magyar vállalatként tőzsdére lépett. A sikeres részvénykibocsátásnak köszönhetően a vállalat jegyzett tőkéje 1,435 milliárd forintra emelkedett. A tőzsdei bevezetést, az ezt követő akvizíciókat és szervezeti átalakítást követően a FreeSoft ma több mint 150 alkalmazottat foglalkoztató, átfogó termék és szolgáltatásportfolióval rendelkező részvénytársaságként működik, egyesült államokbeli és németországi leányvállalattal, éves nettó árbevétele tavaly meghaladta a 900 millió forintot.

A FreeSoft International 2005 második negyedévében kezdte meg működését a Virginia állambeli Viennában. Virginia a high-tech iparág vezető vállalatainak egyik központja, mely kiváló környezetet biztosít a FreeSoft partnereken keresztül történő értékesítést célzó stratégiájának megvalósításához. A FreeSoft amerikai piaci tevékenységét a HTEC (www.htec.hu) is támogatja.

További információ: www.freesoft.hu vagy www.freesoftus.com

Védjegy:
Oracle, JD Edwards, PeopleSoft, and Retek regisztrált védjegyei az Oracle Corporation-nak és/vagy leányvállalatainak.

Sajtókapcsolat:
Domak Ibolya
Marketing és PR igazgató
FreeSoft Rt.
Telefon: (06-1) 371-2910

4iG

A 4iG Nyrt. egyéb tájékoztatása

Szavazati jogok és az alaptőke nagysága a 4iG Nyrt.-nél 2020. október 31-én…

részletek
4iG egyéb tájékoztatás

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

Saját részvény állomány változása…

részletek
4iG Szavazati jogok

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

az INNObyte-csoport többségi tulajdonának megszerzése…

részletek