Befektetői információk

Leányvállalat alapítása

A FreeSoft Rt. leányvállalatot alapított az Egyesült Államokban

Budapest, 2005. május 20. - A FreeSoft Rt. bejelentette, hogy amerikai leányvállalata, a FreeSoft International Inc. a mai napon megkezdte működését.

A Virginia állambeli Viennában 150 000 USD alaptőkével bejegyzett FreeSoft International fő feladata az üzletfejlesztés és az értékesítési csatornák szélesítése lesz.

A FreeSoft International 48 éves igazgatója,  az MBA fokozattal rendelkező Gregory A. Such a vállalatirányítás, a könyvvitel és az informatikai rendszerek irányítása területén szerzett diplomát. Több mint 20 éves üzletfejlesztési, kapcsolatépítési és kereskedelmi tapasztalattal rendelkezik az IT iparágban.

"Virginia az Egyesült Államok vezető IT vállalatainak, rendszerintegrátorainak egyik központja, amely az ágazat legnagyobb felvevő piacát képező államigazgatás székhelye, Washington közvetlen szomszédságában fekszik, így kiváló környezetet biztosít a partnereken keresztül történő értékesítést célzó stratégiánk megvalósításához." -  mondta Keresztesi János, a FreeSoft Rt. vezérigazgatója.

"Irodánk feladata a FreeSoft alkalmazásmigrációs megoldásainak, az off-shore szoftverfejlesztés területén nyújtott szolgáltatásainak, valamint innovatív mobil kommunikációs technológiáinak értékesítése lesz.  Anyavállalatunk jelenlétét az észak-amerikai piacon a nagy rendszerintegrátorokkal és szoftverszállítókkal, valamint a nagyvállalatok és kormányzati intézmények informatikai osztályaival kialakított partnerkapcsolatokon és együttműködésen keresztül fogjuk erősíteni. " -  mondta Greg A. Such

Az egyesült államokbeli leányvállalat megalapítása újabb lépést jelent annak a stratégiának a megvalósításában, amelynek értelmében a FreeSoft három éven belül budapesti székhelyű multinacionális szoftverházzá kíván nőni, átfogó termék- és szolgáltatásportfolióval rendelkező megoldás-integrátorként jelenve meg a hazai és a világpiacon.

A FreeSoft International a részvénytársaság második külföldi irodája. Németországi leányvállalata, a düsseldorfi székhelyű FreeSoft Deutschland GmbH világszínvonalú szolgáltatásokat nyújt versenyképes áron a hagyományos IT-rendszerek modernizációja, a near-shore fejlesztés, valamint az irat- és a dokumentumkezelés területén. 

A FreeSoft által nyújtott alkalmazásmigrációs megoldások - a nagy értéket képviselő üzleti adatokat kezelő hagyományos, ún. legacy rendszerek korszerű IT-környezetbe illesztése iránt nagy kereslet nyilvánul meg a világpiacon. A FreeSoft ezen a területen már az Egyesült Államokban is több jelentős referenciával rendelkezik. A kaliforniai Oracle alvállalkozójaként DB2-migrációs projektet valósított meg többek között a világ egyik legnagyobb gyógyszergyára, a Sanofi-Aventis, valamint az Egyesült Államok egyik vezető áruházlánca, a Raley?s számára. Ezek a referenciák szilárd alapul szolgálnak a FreeSoft további sikeres tengerentúli tevékenységéhez és terjeszkedéséhez.

A FreeSoft Rt.-ről

A FreeSoft 1990-ben alapított jogelődje egyedi szoftveralkalmazások fejlesztését végezve az ezredfordulóra kisvállalatból a piac egyik vezető szereplőjévé nőtt. A cég 2003-ban FreeSoft Szoftverfejlesztő és Számítástechnikai Szolgáltató Rt. néven részvénytársasággá alakult, 2004 -ben pedig középméretű magyar vállalatként tőzsdére lépett. A sikeres részvénykibocsátásnak köszönhetően a vállalat jegyzett tőkéje 1,435 milliárd forintra emelkedett. A tőzsdei bevezetést, az ezt követő akvizíciókat és szervezeti átalakítást követően a FreeSoft ma több mint 100 alkalmazottat foglalkoztató, átfogó termék és szolgáltatásportfolióval rendelkező részvénytársaságként működik, egyesült államokbeli és németországi leányvállalattal, éves nettó árbevétele tavaly meghaladta a 800 millió forintot.

További információk:
Domak Ibolya
Marketing és PR igazgató
[email protected]
06/30 9 226 675

4iG

A 4iG Nyrt. egyéb tájékoztatása

Szavazati jogok és az alaptőke nagysága a 4iG Nyrt.-nél 2020. október 31-én…

részletek
4iG egyéb tájékoztatás

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

Saját részvény állomány változása…

részletek
4iG Szavazati jogok

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

az INNObyte-csoport többségi tulajdonának megszerzése…

részletek