Befektetői információk

2004. évi gyorsjelentése

A FreeSoft Rt. 2004. évi gyorsjelentése

Folyamatos növekedés, szélesebb körű szolgáltatások

Elkészült a FreeSoft Rt. 2004. évi mérlege. Ennek tanúsága szerint - a 2003-as 634 millió forintos árbevétel után - az értékesítés nettó árbevétele tavaly 826 MFt. A dinamikusan fejlődő cég más területen is átütő eredményt ért el. Januárban megszerezte a Big Fish Internettechnológiai Kft. 100 százalékos tulajdonrészét, illetve szerződést írt alá a Mooltech Informatikai Szolgáltató Kft. üzletrészeinek megvásárlásáról. A megvalósult akvizícióval a FreeSoft sokkal komplexebb szolgáltatásokkal állhat ügyfelei rendelkezésére.

A FreeSoft Rt. volt a 2004-es év egyetlen tőzsdére lépő társasága. A cég részvényeinek tőzsdei kereskedése 2004. szeptember 22-én kezdődött a Budapesti Értéktőzsdén. 2004. július végén lebonyolított, nyílt részvénykibocsátása során a befektetők 385.000 db részvényt jegyeztek, a cég jegyzett tőkéje 1.435.000.000,- Ft-ra emelkedett.

Fontos megemlíteni, hogy 2004-ben a FreeSoft Budapest Szoftverfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság beolvadással egyesült a FreeSoft Rt-vel. A mérlegből és az eredmény-kimutatásból kiderül, hogy a mérlegfőösszeg meghaladja a 2003. évi, FreeSoft Rt. és FreeSoft Kft. adataiból konszolidált mérlegfőösszeg 190 %-át. Ennek alapvető oka a tőzsdei tőkebevonás, amelynek révén 693 millió forint friss tőke érkezett a Társasághoz. A részvénykibocsátás következtében megemelkedett tőkéből 385 MFt a jegyzett tőkét, 308 MFt pedig a tőketartalékot növelte.

Az Értékesítés nettó árbevétele (826 MFt) közel 30 %-kal haladta meg az előző évit, és elérte a társaság terveiben célként megfogalmazott értéket. Ezzel teljesült a cég egyik fontos vállalása.Amennyiben a FreeSoft Rt. árbevételéhez hozzászámítjuk a FreeSoft Kft. beolvadás napjáig realizált, 95 MFt-os árbevételét, akkor az árbevétel növekedése a FreeSoft Kft. 2003. évi árbevételét 42 %-kal haladta meg. A nettó árbevétel közel 18 %-a származott exportból.

A 2003. évi adatokhoz képest jelentősen megnövekedtek a személyi jellegű ráfordítások. Mindez a társaság vállalati politikájáról tanúskodik: a jó szakembereket itt értékarányosan díjazzák.

Szinte maradéktalanul megvalósultak a FreeSoft külföldi cégalapítási, valamint a hazai piacon történő cégvásárlási tervei. 2004-ben megalapították a németországi FreeSoft Deutschland GmbH-t, továbbá megvásárolták a BigFish Kft.-t, illetve előkészítették a Mooltech Kft. üzletrészeinek megvételét. A Társaság termékportfolió- és piac bővítési tervei megvalósításához tovább folytatja az akvizíciós célpontok felkutatását, újabb akvizíciók előkészítését.

2005. február 10-től a cég honlapján (www.freesoft.hu) bárki számára elolvasható a gyorsjelentés.

További információk: Domak Ibolya
Marketing és PR igazgató
[email protected]
06/30 9 226 675

Kapcsolódó dokumentumok: http://www.freesoft.hu/download.cmt?id=6
4iG

A 4iG Nyrt. egyéb tájékoztatása

Szavazati jogok és az alaptőke nagysága a 4iG Nyrt.-nél 2020. október 31-én…

részletek
4iG egyéb tájékoztatás

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

Saját részvény állomány változása…

részletek
4iG Szavazati jogok

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

az INNObyte-csoport többségi tulajdonának megszerzése…

részletek