Befektetői információk

Irodai alkalmazások

A FreeSoft PIM alkalmazások közös fejlesztéséről és értékesítéséről kötött megállapodást az iMotion Kft.-vel.

Az irodai alkalmazások mobil eszközökön történő elérhetővé tétele mellett a két vállalat együttműködése az RFID technológiára épülő, valamint az SFA megoldások területére is kiterjed. A FreeSoft és az iMotion mobil üzleti alkalmazásait a HP Magyarország támogatja iPAQ kéziszámítógépein.

Budapest, 2005. december 9. - A FreeSoft Rt. a mai napon bejelentette, hogy évente megújuló kutatási-fejlesztési megállapodást kötött az iMotion Kft.-vel. A megállapodás tárgya az irodai alkalmazásokat vezeték nélküli internetelérésre képes kéziszámítógépeken és mobiltelefonokon is elérhetővé tevő ún. PIM (Personal Information Management) és SFA (Sales Force Automation) alkalmazások együttes fejlesztése és értékesítése. A megoldások eszközközeli részét a budakeszi székhelyű iMotion által lokalizált és forgalmazott, piacvezető Sybase iAnywhere PIM middleware alkalmazásra készült fejlesztések, kiszolgáló oldali részét pedig a FreeSoft által forgalmazott és fejlesztett, nyílt szabványokra épülő szerveralkalmazások adják.

Az IpsosReid felmérése szerint a mobil irodai alkalmazások használatával a vállalati munkafolyamatok hatékonysága átlagosan 29 százalékkal, az időérzékeny döntések meghozatalának hatékonysága pedig ezt is meghaladó mértékben növekszik.

Az iMotion iAnywhere Personal Information Management alkalmazásával a felhasználók a mobil hálózaton keresztül is megbízható módon elérik MS Exchange, Lotus Domino vagy Novell Groupwise irodai levelezőrendszerüket. Az iMotion segítségével az alkalmazottak megszokott irodai programjaikat használva bárhol és bármikor olvashatják és módosíthatják cím- és naptárbejegyzéseiket, valamint legfontosabb dokumentumaikat, szervezhetik teendőiket és intézhetik ügyeiket, ezáltal az irodától távol - vagy annak hiányában - is teljes értékű munkakörnyezetben dolgozhatnak.

A Sybase iAnywhere PIM köztesszoftverére épülő megoldások az ún. Push technológiát alkalmazzák, amely GPRS/ EDGE/UMTS és WLAN hálózaton keresztül egyaránt kényelmes és a felhasználó beavatkozását nem igénylő automatikus szinkronizációt valósít meg a mobil eszköz és a szerver között. A rendszer lehetővé teszi az egyénre és csoportra szabott központi profilok kialakítását, az eszközök állapotának nyomon követését és a távjavítást is. A nagyobb biztonságot szolgálja, hogy a mobil eszközökön korlátozható az alkalmazások telepítése, és használatuk elvesztés esetén azonnal letiltható.

A FreeSoft és az iMotion által közösen fejlesztett és értékesített megoldásokkal a vállalatok az olyan friss technológiák nyújtotta lehetőségeket is kiaknázhatják hatékonyságuk fokozása és szolgáltatásaik minőségének javítása érdekében, mint például a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID).

A FreeSoft sokéves tapasztalattal rendelkezik a nyílt szabványokra épülő egyedi fejlesztések, a dokumentum- és iratkezelés, a vállalatirányítás, valamint az informatikai rendszerek modernizálása és integrálása terén. A két vállalat által közösen fejlesztett és értékesített megoldások szerver oldali hátterét ez a kompetencia biztosítja, és többek között olyan termékek képezik, mint a FreeSoft Online Üzletága által fejlesztett BIG FISH Sales Force alkalmazásszerver, amelynek segítségével a kereskedelem, a szállítmányozás és a gyártás területén tevékenykedő, területi értékesítőkkel, ügynökhálózattal rendelkező vállalatok megbízható és könnyen felügyelhető kapcsolatot teremthetnek a különböző mobil technológiák és eszközök, valamint integrált vállalatirányítási rendszerük között.

A FreeSoft és az iMotion Sybase iAnywhere köztesszoftverre épülő PIM és SFA alkalmazásait a HP Magyarország Személyi Számítógépek Üzletága tesztelte és támogatja vezeték nélküli interneteléréssel rendelkező HP iPAQ kézi számítógépein. A megoldások a mobil eszközök és operációs rendszerek széles skáláját támogatják, beleértve a Palm, Symbian vagy Windows Pocket PC operációs rendszereket futtató kézi számítógépeket és okostelefonokat, valamint a notebookokat is, így a felhasználók az igényeikhez leginkább illeszkedő és meglévő informatikai környezetükbe a legjobban illeszthető megoldások közül választhatnak mobil munkakörnyezetük kialakításakor.

További információ: www.freesoft.hu, www.i-motion.hu

Sajtókapcsolat:
Domak Ibolya
Marketing és PR igazgató
[email protected]
06/30 9 226 675

Következő aloldal

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum vulputate, nisl non luctus dignissim

részletek

Következő aloldal

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum vulputate, nisl non luctus dignissim

részletek

Következő aloldal

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum vulputate, nisl non luctus dignissim

részletek