4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatás

A Hungaro DigiTel Kft. 75%-os tulajdonrészének megszerzésére irányuló előzetes megállapodás aláírásról

A 4iG Nyrt. („4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 4iG előzetes megállapodást („Megállapodás”) írt alá az Antenna Hungária Zrt.-vel („AH”) és a Portuguese Telecommunication Investments Kft.-vel („PTI”), mint az Alpac Capital - Sociedade de Capital de Risco, S.A. közvetett kezelésében álló társasággal annak érdekében, hogy a 4iG 75%-os tulajdonrészt szerezzen a Hungaro DigiTel Kft.-ben („HDT”). A Megállapodás alapján az AH 25%-os üzletrészt értékesítene a 4iG részére, a PTI 50%-os üzletrészre pedig apport útján – a szükséges eljárások lefolytatását követően - kerülne a 4iG-hoz. A tranzakció az üzletrészek értékelését, a végleges adásvételi, illetve apportszerződés megkötését, valamint a Gazdasági Versenyhivatal („GVH”) versenyfelügyeleti eljárását követően zárulhat. A tranzakció összetettsége okán a 4iG részvényeseit a tranzakcióról a jövőben folyamatosan tájékoztatja.

A HDT Magyarország vezető és a régió egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, amely műholdas kommunikációs rendszerén keresztül VSAT és műholdas műsorszórási szolgáltatást biztosít megrendelőinek. A jelenleg 45 főt foglalkoztató HDT 2020. évi árbevétele meghaladta a 5,2 milliárd forintot, EBITDA-ja 3,1 milliárd forint volt ugyanebben az évben. Megrendelői között a magán szektor meghatározó társaságai (bankok, televíziós társaságok) valamint állami megrendelők szerepelnek.

A tranzakció a 4iG számára fontos lépés a műholdas kommunikáció, továbbá távközlési területén, amellyel a 4iG és az AH célja, hogy a HDT-n keresztül valósítsák meg közös expanziós stratégiájukat a hazai és régiós távközlési piacon.

Budapest, 2021. február 23.
4iG Nyrt.

Letölthető fájlok:

4iG

A 4iG Nyrt. egyéb tájékoztatása

Szavazati jogok és az alaptőke nagysága a 4iG Nyrt.-nél 2020. október 31-én…

részletek
4iG egyéb tájékoztatás

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

Saját részvény állomány változása…

részletek
4iG Szavazati jogok

A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása

az INNObyte-csoport többségi tulajdonának megszerzése…

részletek