A 4iG Nyrt. székhelye 2023. július 14-tőlmegváltozott. Új székhely és számlázási címünk:1013 Budapest, Krisztina krt. 39.

Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása - 2022. augusztus 22.

BEFEKTETŐI INFORMÁCIÓ

Közzétételek

A 4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása

A Vodafone Magyarország Zrt. 51%-os tulajdonrészének megszerzésére irányuló nem kötelező érvényű Term Sheet aláírásáról

A 4iG Nyrt. („4iG”) ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 4iG a Corvinus Zrt. által képviselt Magyar Állammal közösen előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást (Term Sheet) kötött a Vodafone Europe BV-val, hogy megszerezze Magyarország második legnagyobb telekommunikációs vállalatának, a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.-nek („Vodafone”) a százszázalékos részvénycsomagját („Tranzakció”). A Tranzakció értéke (Enterprise Value) 715 milliárd forint, amely a Vodafone 2022. március 31-én lezárt üzleti évben elért EBITDA 7,7-szeresét[1] teszi ki.Az akvizícióval a 4iG Nyrt. 51 százalékos többségi tulajdonosa lehet a Vodafone-nak, míg a Magyar Állam részesedése 49 százalék lehet. A tervezett Tranzakció a Vodafone átvilágítását, a végleges adásvételi szerződés aláírását és a szükséges hatósági eljárásokat követően, 2022 végéig zárulhat.

A 4iG távközlési és IT portfóliója a Vodafone-nal kiegészülve jelentős lépés egy nemzeti, piacvezető infokommunikációs vállalatcsoport létrehozásában.A tervezett Tranzakció a keresztértékesítési lehetőségek, a teljes vezetékes- és mobilszolgáltatói konvergenciák, valamint a méretarányok révén jelentős növekedési potenciált és kiaknázható szinergiákat biztosít a 4iG számára a B2B és B2C szegmensekben. A társaságok vezetékes és mobil infrastruktúrájának konszolidációja hosszú távú részvényesi értéket teremt az üzemeltetési és fenntartási költségek, valamint a fejlesztésekből és beruházásokból származó megtakarításoknak köszönhetően.

A 2020-21-es üzleti évben a Vodafone éves nettó árbevétele 278 milliárd forint volt, EBITDA-ja pedig meghaladta a 93 milliárd forintot. A Vodafone munkavállalóinak létszáma több mint 3 ezer fő.

A tervezett Tranzakcióval létrejövő csoport összességében 7,6 millió db RGU[2]-val rendelkezhet 2022 végére. A Vodafone digitális infrastruktúrája a legfejlettebb szolgáltatók közé emelheti a 4iG-t a hazai vezetékes hang- és internet, kábeltévé és mobilszolgáltók között. A Vodafone üzleti megoldásai széleskörű digitalizációs szolgáltatásokat biztosítanak a nagyvállalati és kormányzati szféra számára az adathálózati megoldások, a virtuális adatközpontok, és az IoT technológiák területén. A Tranzakció sikeres zárása esetén az együttes bevétel, költség és beruházási megtakarításokból származó szinergiák nettó jelenértéke a becslések szerint meghaladhatja a 150 milliárd forintot.

[1] Az ügyleti érték nem tartalmazza az IFRS 16 lízingkötelezettségeket.
[2] Revenue Generating Unit (jövedelemtermelő egységek)

Budapest, 2022. augusztus 22.

4iG Nyrt.