Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása - 2021. október 27.

BEFEKTETŐI INFORMÁCIÓ

Közzétételek

A 4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása

A Telenor d.o.o. Podgorica 100 százalékos részvénycsomagjának megszerzésére irányuló adásvételi szerződés aláírásáról

A 4iG Nyrt. („4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy az átvilágítást követően a 4iG Nyrt. helyi leányvállalata (4iG Montenegro) és a PPF Telecom Group B.V. leányvállalata a PPF TMT Bidco 1 B.V., a mai napon végleges adásvételi szerződést kötött a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról. A montenegrói mobilszolgáltatói piacon vezető, 413 ezer előfizetővel, 436 bázisállomással rendelkező vállalat a 4iG távközlési portfólióját erősíti majd. A tranzakció a szükséges versenyjogi eljárás eredményétől függően év végéig zárulhat.

Dél-Kelet Európában bővíti a telekommunikációs portfólióját a 4iG, miután végleges adásvételi szerződést kötött a PPF TMT Bidco 1 B.V.-el a Telenor Montenegro megvásárlásáról. A Telenor Montenegro 2020-ban elért 44 millió eurós árbevétele alapján piacvezető a montenegrói mobilszolgáltatási szegmensben. A podgoricai központtal működő társaság főbb bevételeit a lakossági és az üzleti előfizetők biztosítják (67%).

A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet a montenegrói versenyjogi eljárást követően, várhatóan még idén év végéig zárulhat.

Budapest, 2021. október 27.

4iG Nyrt.