Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása - 2021. november 30.-1

BEFEKTETŐI INFORMÁCIÓ

Közzétételek

A 4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. és leányvállalatainak 100%-os tulajdonrészének megszerzésére irányuló adásvételi szerződés aláírásról

A 4iG Nyrt. (a továbbiakban: „4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 4iG az átvilágítás befejezését követően végleges adásvételi szerződést írt alá az RCS & RDS csoporttal (a továbbiakban: „RCS & RDS”) a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. (a továbbiakban: „DIGI”) és leányvállalatai, azaz Invitel Zrt. az I TV Zrt. és a DIGI Infrastruktúra Kft. (a továbbiakban: „DIGI Csoport”) 100%-os üzletrészének megvásárlásáról.

A tranzakció értéke 625 millió euró, megközelítőleg 232 milliárd forint. A tranzakció a tervek szerint januárban zárulhat le, a Gazdasági Versenyhivatal („GVH”) jóváhagyását követően.

A széleskörű szolgáltatási portfólióval rendelkező DIGI a magyar vezetékes hang, internet és televíziós piac második helyét foglalja el. A társaság csúcstechnológiás előfizetői végpontig kiépített optikai hálózatának (FTTH – Fiber to the home), megerősített gerinchálózati és műholdas infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetően az ország bármely pontján képes magas minőségű szolgáltatást biztosítani. A médiavállalat saját gyártású televíziós csatornákkal is rendelkezik, sportadói mellett további négy tematikus csatornával van jelen a televíziós műsorszolgáltatók között.A DIGI 2019 májusában indította el mobiltávközlési szolgáltatását Magyarországon.A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat 2.300 saját tulajdonú bázisállomással rendelkezik, a DIGIMobil szolgáltatás a lakosság több mint 90 százalékának biztosít kültéri mobillefedettséget. Fejlett infrastruktúrájának köszönhetően a vállalat a hazai szolgáltatók között elsőként, a régióban pedig elsők között indította el Magyarország jelenleg leggyorsabb lakossági internetszolgáltatását, 10 Gbit/s sávszélességgel.

A DIGI megvásárlása fontos lépés az állami és magántőke egyesítésével létrejövő stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalat létrehozásában, amelynek platformtársasága az Antenna Hungária lesz a felek augusztus végi bejelentésének megfelelően. A 4iG az állammal kötött stratégiai megállapodás értelmében az Antenna Hungária Zrt.-be apportálja majd telekommunikációs érdekeltségeit, mellyel a 4iG többségi tulajdont szerez a vállalatban.A fúzió eredményeként új regionális távközlési holdingvállalat jön majd létre, amelynek hazai érdekeltségei (Antenna Hungária, DIGI, Invitel, Invitech, AH NET) a nyugat-balkáni régióban folyamatban lévő akvizícióknak köszönhetően, további távközlési vállalatokkal egészülhetnek ki.

A 4iG részvényeseit a Tranzakcióról a jövőben folyamatosan tájékoztatja.

Budapest, 2021. november 30.

4iG Nyrt.