Az Ön böngészője nem támogatott. Kérjük használjon Chrome, Firefox, Edge vagy Safari böngészőt. További részletek

  • ENG
  • |

    4iG

    {{ portfolioStock.last }} Ft

    {{ portfolioStock.change_percent }}

4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása - 2021. december 23.-2

BEFEKTETŐI INFORMÁCIÓ

Közzétételek

A 4iG Nyrt. Rendkívüli tájékoztatása

A ONE Telecommunications sh.a.  99.899 százalékosrészvénycsomagjának közvetett megszerzésére irányuló megállapodásról

A 4iG Nyrt. (a továbbiakban: „4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy végleges adásvételi megállapodást kötött a 4iG és az ATI Albanian Telecom Invest Ltd., az Adarna EOOD, a Guri Enterprises B.V. és a River Styxx Capital EAD az Albania Telekom Invest AD 100 százalékos tulajdonának megvásárlására. Az Albania Telekom Invest AD a tulajdonosa a ONE Telecommunications sh.a. (a továbbiakban: „ONE”) részvényei 99.899 százalékának. A tranzakcióval a 4iG közvetetten szerzi meg az albán ONE mobilszolgáltató vállalatot.

A ONE az albán mobilpiac legjobb minőségű szolgáltatását nyújtja, amely többek között a 632 saját, 5G szolgáltatásra felkészített adótoronynak köszönhető, amely a teljes lakosság 98,5 százalékos lefedettségét biztosítja a társaság számára. A szolgáltatások és a brand újragondolásának köszönhetően az 420 munkavállalót foglalkoztató ONE az elmúlt időszakban jelentősen növelte piaci részesedését, amely 2021 harmadik negyedévében 41 százalék volt a teljes albán mobilpiacon.

A vállalat 1,36 millió előfizetőjével Albánia második legnagyobb mobilszolgáltatója.  A cég tavaly 68,1 millió euró árbevétel mellett 20,8 millió euró EBITDA-t ért el, a jövedelmezőség meghaladta a 30 százalékot. A ONE saját infrastruktúrája a régióban is kiemelkedő, a 632 adótornya az LTE szolgáltatások mellett már 5G mobilkommunikációra is alkalmas. Az akvizíció újabb lépcsőfokot jelent a 4iG nyugat-balkáni terjeszkedési stratégiájában.

A 4iG a hónap elején jelentette be, hogy többséget (80,27%) szerez Albánia legnagyobb részben állami tulajdonú vezetékes és mobilszolgáltatásokat nyújtó távközlési vállalatában az ALBtelecomban. Amennyiben a hatóságok hozzájárulnak a ONE felvásárlásához is, úgy a 4iG csoport lesz Albánia legnagyobb szereplője a távközlési szektorban. A mobilpiaci fókuszú ONE, illetve a vezetékes és mobilszolgáltatásokat nyújtó ALBtelecom portfoliója erős szinergiák kialakítására teremthet lehetőséget a vállalatok között.

A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet az albán hatósági eljárásokat követően zárulhat.

Budapest, 2021. december 23.

4iG Nyrt.