Társaságunk jogelődjét 1990-ben egyedi szoftveralkalmazások fejlesztésére alapította magyar fejlesztők egy csoportja, akik célul tűzték ki, hogy a hazai piacon meghatározó kompetenciát építsenek fel Java, Ingres és más nyílt szabványú és forráskódú technológiákra.

2000-re társaságunk terveit elérve a magyarországi ICT piac egyik vezető szereplőjévé vált. A 2000-es évek elején a közigazgatás szektor kiszolgálására kifejlesztett irat- és dokumentumkezelő rendszerrel (Contentum) szélesítettük portfóliónkat, mellyel hamarosan piacvezető szerepre tettünk szert.

2004-ben társaságunk menedzsmentje elhatározta, hogy három éven belül egy budapesti központú multinacionális szoftverházat hoz létre a megerősített fejlesztőcég alapjain. Ennek keretei közt több sikeres akvizíciót hajtottunk végre, illetve több kontinensen alapítottunk leányvállalatokat. Ezek közül a legjelentősebbek: a 2005-ben megvásárolt, a BI rendszerek megvalósításában és szoftverfejlesztésben is meghatározó szakmai háttérrel rendelkező Axis Rendszerház Kft., a 2007-ben akvirált, a hardver- és szoftverértékesítésben, -üzemeltetésben jelentős piaci részesedéssel rendelkező Humansoft Kft., illetve a 2008-ban felvásárolt, banki informatikai rendszerek fejlesztésére specializálódott Banksoft Kft.

A 2010-es évek elejének piaci konszolidációja, társaságunk sikeresnek bizonyuló üzleti stratégiája, valamint az új befektetők érkezése megerősítették és felfelé ívelő pályára állították vállalatcsoportunkat, melynek hatására 2013-ban már több mint 31%-os növekedést értünk el, meghaladva a 11 milliárd forintos konszolidált nettó árbevételt. Mindemellett a pénzpiacokon leginkább figyelemmel kísért pénzügyi és értékcsökkentési leírások előtti üzemi eredmény (EBITDA) ugyanebben az évben 141%-os növekedést mutatott.

Növekedésünk ütemének fenntartása érdekében társaságunk közgyűlése 2014. április 26-án a külső és belső megújulás mellett döntött, így vállalatcsoportunk ma 4iG Csoport néven, Dr. Felső Gábor vezetésével végzi tevékenységét.

4iG tevékenységek

4iG Minőségpolitika

4iG leányvállalatok

Leányvállalatok

részletek
4iG díja, minősítések

4iG tevékenységek

részletek